21. "DANI DJEČJIH VRTIĆA GRADA ZAGREBA"

 21. DANI DJEČJIH VRTIĆA
             
Već tradicionalan manifestacija, 21. Dani dječjih vrtića Grada Zagreba održat će se od 2. do 14. svibnja 2017. godine,  u organizaciji gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića,  Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i dječjih vrtića Grada Zagreba. Kao i svake godine očekuje nas bogat program za djecu, roditelje i djelatnike dječjih vrtića.
Manifestacija započinje aktivnostima fokus grupa koje će se održati  u 2. i 3. svibnja u kojima će odgojitelji, stručni suradnici i ravnatelji voditi fokusirane rasprave oko temeljnih područja kvalitete u odgojno obrazovnom procesu-kurikulumu dječjeg vrtića.  
U srijedu 10. svibnja od 9.00 do 15.00 sati u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog predviđen je stručni skup na temu „Standardizacija kriterija kvalitete kao preduvjet razvoja kurikuluma dječjeg vrtića“.
Uz niz događanja u dječjim vrtićima s djecom i roditeljima, organizirat će se aktivnosti djece u kojima će u sklopu odgoja za građanstvo omogućiti djeci da promišljaju o svojim potrebama i željama svakodnevnog života, rada igre i učenja u dječjem vrtiću, odnosno u velikom gradu. Svoja pitanja i poruke prenijet će Gradonačelniku na tradicionalnom zajedničkom druženju u Dvercima.
21. Dani dječjih vrtića završit će zajedničkom aktivnošću svih dječjih vrtića, djece, roditelja i svih djelatnika na Bundeku u nedjelju 14. svibnja od 10.00 do 13.00 sati. Očekuje se veliki broj posjetitelja, roditelja, djece i odgajatelja svih dječjih vrtića Grada Zagreba za koje će se organizirati niz edukativnih i zabavnih aktivnosti. Organizirat će se i sportske igre za  odgajatelje i roditelje te će se  proglasiti tri najuspješnija vrtića u sportskom natjecanju.
U Danima dječjih vrtića ogledat će se sva raznolikost i bogatstvo poticaja koju djeca i roditelji imaju u dječjim vrtićima Grada Zagreba, a koje im osigurava Grad Zagreb.
 

  Ispiši stranicu